Oud worden of zijn

Oud worden? Dat zijn rimpeltjes op je voorhoofd. Maar je kunt ze overal krijgen, zegt men.
Oud worden? Dat zijn knikkende knieën, hoorde ik ook veel zeggen.
Oud worden? Is wachten op het moment waarop het licht uitgaat, klonk het ook eens hier en daar.

Oud worden of zijn is vooral een kwestie van niet meer zoeken naar positieve energie. Ongeacht de leeftijd, rimpeltjes en knikkende knieën, zich laten gaan, zeggen dat alle dagen hetzelfde zijn en van ’s morgens tot ’s avonds in dezelfde zetel blijven zitten en in jezelf praten zonder dat je lippen bewegen.

Zoek naar positieve energie en die vind je in alles en bijna heel de dag door. Geniet van de vriendschap van kinderen, kleinkinderen, buren en iedereen die je levenspad kruist.

Geniet van duizend en een dingen: de goudgele opkomende zon, de wind die met de bomen speelt en huilt langs de schoorsteen, de regen die tegen de ruiten klettert, de rode gloed van de ondergaande zon, de spontane glimlach van een kind of buurvrouw en zovele andere dingen. Ze maken ons leven mooi en genietbaar!

Oud worden? Fysisch ja, maar oud worden naar geest? Alleen als het niet meer anders kan. Maar toch nog blijven genieten van eenvoudige dingen. Knipperen met je wenkbrauwen en doorheen die fijne haartjes genieten van het leven, van het licht van de zon. En morgen betrachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *