Ritme in ons leven

Al heel vroeg in de morgen lagen de twee mooie zussen op het strand achter een zeil, zodat er geen wind in hun mooie haren kon waaien.

Regelmatig draaiden zij zich om en zo nu en dan, als er geen volk in de buurt was, lieten ze ook geprivilegieerde lichaamsdelen die discreet achter driehoekjes verborgen werden gehouden, aan de zonnewarmte blootgesteld. Alles had toch evenveel recht, niet?

Zo nu en dan dronken ze samen uit dezelfde fles water van 1,5 liter. Ja, ze waren toch zussen, hé.

Rond de middag aten ze ieder een geelgroene banaan op. Enkele uren later werd het plots stil op het strand en hoorde men duidelijk de opkomende golven die soms al tot aan hun voeten kwamen.

Reden om naar het hotel te gaan, vond de oudste zus, terwijl de jongste zich nog eens goed ronddraaide.

Toen het wat kouder begon te worden stapte ook de jongste zus op. Ze dronk een fruitsapje, nam een stortbad en kwam terug naar het strand. Ze deed haar sandalen uit, legde haar gsm op een grote zakdoek en stelde zich op, wachtend op de muziek die er meteen aankwam.

Ze droeg een korte minirok en een mooi blauw topje. Ze danste de sirtaki en alle andere dansen met veel ritme, zodat ze zich op alle mogelijkheden manieren kon ronddraaien. Ze genoot van de avond. Toen de maan opkwam en het zeewater een andere kleur kreeg was ze meer dan moe. Ze had rust nodig. Toch maakte ze nog enkele rare bewegingen terwijl ze naar het hotel ging.

Soms zie je mensen uren op een bankje zitten, met blik op oneindig en dromend van wat voorbij is en misschien ook van wat nog kan komen. Zo nu en dan even de benen strekken en met de armen rolbewegingen maken, een eenvoudig ritme inoefenen en er een klein beetje gevoel inleggen, moet toch kunnen.

Ritme is zo oud als de mens hier op aarde rondloopt. Al weet ik niet of Adam en Eva daarin geïnteresseerd waren, ze hadden immers hun aandacht nodig om een overrijpe appel op te eten.

Ritme is veel meer dan bewegen op de maat van de muziek. Het is je hoofd leegmaken van alle muizenissen van de voorbije dagen. Bord afvagen en ruimte creëren voor wat komen gaat. Het is je spieren de kans geven om even wat meer vorm te krijgen, sterker te worden.

Ritme moet men je niet aanleren, maar het kan. Ritme moet je vanuit jezelf naar buiten spuien. Jezelf uiten op een originele manier. Ritme maakt je gezonder, gelukkiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *