No Image Available

Het lelijke prinsesje

 Categorie: Boeken, Kinderboeken  ISBN: 9789464076349  Pagina's: 85
 Inhoud:

De oude Koning Rudolf van Prinsessenland vindt dat zijn zoon Carolus moet trouwen. Maar Carolus wil niet trouwen. Daarbij, in heel het land is geen enkele prinses mooi genoeg voor hem, vindt de prins. Uiteindelijk dwingt de koning de prins een prinses te zoeken. Desnoods moet hij in Spanje maar een mooie prinses gaan zoeken.
Na een tijdje komt Carolus terug met een mooie prinses. Troelela del troelela is haar naam.
Maar de koning vindt de prinses niet mooi genoeg. Carolus hooudt voet bij stuk. Hij trouwt met Troelela. Een tijdje later wordt er een tweeling geboren. Een prinsesje was genoeg, al had Rudolf liever een prins gehad. Daarbij het laatstgeboren prinsesje is lelijk en zeker geen echte prinses, zegt de koning. Rudolf schenkt het zwartharige prinsesje aan een boerin die in de buurt woont, en die regelmatig boter en eieren komt brengen naar het paleis.
Zo verlopen er jaren, totdat Carolus het niet meer kan uithouden: hij wil en zal zijn zwartharig dochtertje zien. Maar ook zijn dochtertje prinses Annabel die op het paleis woont, wil het Lelijke prinsesje zien. Al zijn haar bedoelingen niet zo zuiver. Boosdoener Brutus wordt er zelfs bijgehaald en die man schuwt geen middelen. Dit spannend verhaal met mooie illustraties wil iedere jonge lezer zeker graag lezen.


 Terug